21.4.12 Zděná Bouda Hradec Králové / Musikverein, Großer Saal (Wien, Österreich)

20.01.2012 07:40

 

První  outdorový koncert roku 2012, nás s větší či menší pravděpodobností zastihne  v areálu restaurace Zděná Bouda, Hradec Králové https://www.facebook.com/events/404865512871596/………..předpokládaný začátek 16:00………….. v Boudě budeme účinkovat společně s kapelou Bossá Noha………jistě se máme na co těšit………..v souvislosti s tímto hudebním žánrem (bossa nova) si namátkou vybavuji jména hudebních velikánů  jako  Astrud Gilberto - Markos Valle - Antonio Carlos Jobim……..co dodat…….snad jen “ Tall and tan and young and lovely, the girl from Ipanema goes walking,and when she passes, each one she passes goes – ah…….“ V rámci pořadí hrajeme první, neboť Viktor junior ihned po koncertu odjíždí do Hořic…….za jakým účelem???  Asi Vás zklamu, hořické trubičky ani kamenické práce  účelem jeho cesty nejsou……cestuje zásadně inkognito, tedy v utajení.……

Oproti tomu Viktor senior  v utajení zásadně necestuje a ihned po ukončení našeho vystoupení odjíždí na hradecký heliport a odlétá do Vídně, kde hostuje ve Vídeňské filharmonii a to na výslovné pozvání jeho dlouhodobého kamaráda Christiana Thielemanna.  Vlastní koncert zaštituje společnost přátel hudby ve Vídni....viz. níže uvedený program.

Viktor senior Vás tímto srdečně  zve na poklidně Schumanovské odpoledne …………………..v této souvislosti   si zcela mimoděk vybavuji pár slov z Viktorovi  biografie  “  ME…….THE VICTOR“  (- ve volném překladu JÁ ….VÍTĚZ) :  „Vždy kdykoliv na svých zahraničních cestách potkám krajana, derou se mi slzy do očí……………snad  jsem byl přírodou obdařen hlubokou mírou citlivosti, která plynule přechází v sentiment anebo jsem si jen jakýmsi prapodivným řízením osudu, vypěstoval ještě prapodivnější alergii“

 

Konzert der Gesellschaft der Musikfreunde in Wien 21.4.12

Ort: Musikverein, Großer Saal (Wien, Österreich)

 Dirigent: Christian Thielemann

 Rainer Küchl, Violine – Viktor Martinek, Kontrabass

Programm:

Robert Schumann: Ouvertüre, Scherzo, Finale, E-Dur, op.52
Robert Schumann: Symphonie Nr. 1, B-Dur, op.38
Robert Schumann: Fantasie für Violine und Orchester, C-Dur, op.131
Robert Schumann: Symphonie Nr. 4, d-Moll, op.120

 

Bohužel areál Boudy není  chráněn před běsněním živlů ( tedy těch přírodních) a proto se  v  případě nepříznivého počasí  vystoupení ruší.

(vystoupení se v případě nepříznivého počasí ruší i navzdory skutečnosti, že si Viktor senior nechal na zakázku ušít kontrabasový neopren………..bohužel já na kytaru v neoprenu hrát neumím a Viktor hraje pouze neoprenové pizzicato ………neoprenové smyzzicato zatím jaksi neleze na svět)

 

P.S. Já osobně nikam necestuji, neboť jsem Stuck Inside of Mobile with the Memphis Blues Again

JR

  https://www.facebook.com/ZdenaBoudaHK#!/ZdenaBoudaHK